Notities maken, alles op-schrijven, zo krijg je een leeg hoofd!

schrijf-je-hoofd-leeg

Mensen lopen tegenwoordig met veel te veel dingen aan hun hoofd. Constant komen kleine herinneringen opzetten in je hoofd aan alle zaken die met je leven te maken hebben. Mensen waar je nog contact mee op moet nemen, klusjes die nog moeten gebeuren, ideeën die je krijgt om te gaan ondernemen en meer van dat soort “hersenspinsels”. Op een bepaald moment loopt je hoofd over en worden er gedachten verwijderd…of sommige blijven constant op komen zetten…(‘s ochtends als je wakker word iedere dag herinnerd worden aan die zolder die nog opgeruimd moet worden 😉 Heel vervelend en we kunnen het ons zelf een stuk gemakkelijker maken als we willen. Met als gevolg een leeg hoofd en niet constant dat vast zitten in de gedachten van alle dingen die er nog moeten gebeuren in je leven!

Als je jezelf aanleert om al deze gedachten om te zetten in notities in een notitieboekje, kom je uiteindelijk tot de conclusie dat je gedachten geheel gaan vertrouwen op het boekje en jouw niet telkens meer lastig valt met dit soort ‘berichten’. Hier krijg je een behoorlijk rustig hoofd van! De eerste paar weken/maanden voeg je al dit soort notities die je moet of wilt onthouden, van een klein idee tot een beknopte uiteenzetting van een projectplan, in in een notitieboekje. Kritisch punt hierbij is dat je jezelf aanleert iedere dag (of liever meerdere malen) in je notities te kijken (dit zul je sowieso doen bij het toevoegen van nieuwe items). Op een moment zullen je hersens er op gaan vertrouwen dat er een andere plek is waar deze activiteiten worden bijgehouden. Regelmaat is hier wel belangrijk!

Nu kun je vanuit de notitie activiteiten gaan plannen om dingen van je lijstje af te werken. Je zal er ook achter komen dat sommige dingen nooit haalbaar zullen zijn en tegen die tijd dat je er tijd voor hebt, idee of de noodzaak hiervan veranderd en schrap je het gewoon uit je lijst…De notitieboekjes van Moleskine zijn ideaal om al je gedachten in op te schijven.